Scroll to top
Priče koje ne uspavljuju
Share
Back
Best of Package design

Kako zapakovati Ayran?

  • Date

    July 16, 2018

  • Client

    Lactalis BH

  • Design:

    Edin Bešlić

Scroll

01. Uvod

Intro u projekat

Naš klijent, kompanija Lactalis BH, koja u okviru svoje mljekare Inmer u Gradačcu preradi više od 35 miliona litara mlijeka godišnje, a čak 50 posto gotovih proizvoda plasira na izvozna tržišta, na naše tržište želi plasirati novi mliječni proizvod – Domaće blago Ayran.

Ideja

Povezati Ayran sa kulturnim naslijeđem Bosne i Hercegovine.

Izgled

Zadržati prepoznatljive elemente u donjem dijelu ambalaže koji karakterišu vizual branda Domaće blago. Novim grafičkim elementima postići dopadljiv i veseo dizajn koji se razlikuje od konkurencije ali ne iskače iz kategorije.

Razvoj

Kreirani su prepoznatljivi elementi bosanskog ćilima u veselim bojama te profinjena tipografija pa smo dobili svježu ambalažu, moderan pristup ali i snažnu poveznicu sa tradicijom.

ajran

02. Realizacija

Najdraži dio

Nakon što smo ispratili sam proces proizvodnje ambalaže te testirali istu, klijent je zadovoljno ispao iz naših ruku a iza sebe smo ostavili jedan orginalan, osvježavajući i poseban proizvod.

03. Dodatno

Koju posluku porati ?

Bilo je zabavno kreirati ostale materijale kada smo već lansirali proizvod i imali vizual. Obratite pažnju na otvoreni frižider koji izgleda kao tipična BH kuća a čak je tu i antena 🙂