Scroll to top
Priče koje ne uspavljuju
Share
Back
Design & digital

Miličić Olive Oil

 • Date

  June 1, 2019

 • Client

  Miličić Olive Oil

 • Project link

  http://milicic.eu

 • Design:

  Edin Bešlić

 • Develop:

  Ahmed Sofić

Scroll

01. Uvod

Priča o Miličić brandu započela je prije dvadeset godina kada je istoimena porodica započela s proizvodnjom extra djevičanskog maslinovog na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Nekoliko godina kasnije, započeli su tradiciju proizvodnje kvalitetnog maslinovog ulja i u Ljubuškom. Stroj za proizvodnju ulja koji su tada kupili bio je prvi za preradu maslina u Bosni i Hercegovini.

Danas maslinici porodice Miličić u Ljubuškom i na otoku Hvaru broje 1300 ručno posađenih stabala. Svako stablo gnoje i obrezuju ručno i ubiru samo najbolje plodove od kojih proizvode svoje nagrađivano ulje.

02. Design loga, boce i web stranice

Prije samog procesa vizuelnog stvaranja potrebno je znati sve o svom klijentu, upoznati srž postojanja, glavne benefite, snagu i diferencijaciju na tržištu. Saznali samo da se maslinovo ulje smatra izvorom i čuvarom zdravlja. Od samog početka porodica Miličić je težila proizvoditi ljekovito ulje koje će imati preventivni i terapeutski učinak na zdravlje ljudi. Uz to, uvijek su nastojali podići svijest o blagotvornom učinku i prednostima svakodnevne konzumacije ovakvog maslinovog ulja. Počevši od samog uzgoja maslina, čitav postupak temelje na prirodnim i ekološki prihvatljivim tehnologijama koje garantuju proizvodnju najkvalitetnijeg i najzdravijeg maslinovog ulja stoga je i logo napisan rukom.

03. Dodatno

Uvijek se trudimo preuzeti inicijativu, kreirati dodatnu vrijednost za klijenta te sami predložiti kampanje ili inovacije koje mogu rezultirati pozitivnim rezultatima.